Zweedse bondscoach bekijkt Willem II-uitblinker: 'Was hij in Rotterdam?'

Zweedse bondscoach bekijkt Willem II-uitblinker: 'Was hij in Rotterdam?'

14-03-2020 07:44
9

Voor Sebastian Holmén is een plek in de nationale selectie van Zweden een van zijn grootste doelstellingen voor de komende periode. De Willem II-verdediger maakt dit seizoen indruk in Tilburg en bondscoach Janne Andersson kwam hem bekijken tijdens de laatste wedstrijd tegen Feyenoord.

"Was hij in Rotterdam? Nee, dat wist ik niet. Hij heeft ook niet met mij gesproken", spreekt Holmén enigszins verbaasd wanneer hij hoort over de aanwezigheid van de Zweedse bondscoach in De Kuip. In gesprek met het Brabants Dagblad geeft de centrale verdediger aan te dromen van een plekje in de selectie van het Zweedse elftal. "Ik ben onder meer van Dinamo Moskou naar de Eredivisie verhuisd omdat de Zweedse voetbalbond me dan makkelijker kan volgen."

Dat hij op de radar staat in zijn geboorteland, is dus duidelijk. Holmén zelf hoopt er zo snel mogelijk bij te zitten. "Bij de nationale selectie komen is een big thing. Het betekent alles voor mij. Tegen Feyenoord speelde ik niet mijn beste, maar wel een degelijke wedstrijd", vervolgt de verdediger. "Mijn concurrenten voor een plek in de selectie spelen bijna allemaal in Engeland", doelt Holmén op Victor Lindelöf, Pontus Jansson en Filip Helander. Laatstgenoemde speelt bij Rangers in Schotland.