'De spelers vragen: waarom trainen wij wel en Real Madrid niet?'

'De spelers vragen: waarom trainen wij wel en Real Madrid niet?'

14-03-2020 09:28
50

Peter Hyballa vindt dat er maar één ding te doen is voor zijn spelers nu zo'n beetje alle Europese competities zijn stilgelegd vanwege het coronavirus: trainen, trainen en nog eens trainen. "Maandag kan het weer helemaal anders zijn."

De NAC-spelers reageerden enigszins verbaasd toen ze van het plan van Hyballa hoorden. "De spelers vragen: waarom trainen wij wel en Real Madrid niet? En: waarom grijpt de KNVB niet in en blijven wij wel trainen maar spelen we geen wedstrijden?", vertelt Hyballa in gesprek met BN DeStem

Wedden

Meer odds

"De dokter zegt dat het geen nut heeft thuis te blijven. Het is gevaarlijker als wij naar de kroeg gaan, dan met een kleine groep van dertig mensen op het veld te zijn", vervolgt Hyballa, die een stevig schema heeft opgesteld voor zijn spelers. "In de ochtend zijn we 2,5 uur en in de middag twee uur bezig geweest. Tussen de trainingen door heeft de dokter uitgelegd wat corona is en wat de gevolgen ervan zijn. Voor jonge gezonde mensen is het niet gevaarlijk. Alleen voor ouderen die ziek zijn, eigenlijk pas vanaf de 70 jaar is ons verteld."

Het enige dat Hyballa en zijn mannen kunnen doen is trainen, niemand weet hoe lang de competities nog stil blijven liggen. "In China hebben ze het virus na tien weken pas onder controle gekregen. Bij mijn oude club in Slowakije mogen ze niet eens meer trainen. Gelukkig mogen wij dat nog wel doen, want maandag kan het weer helemaal anders zijn", sluit de trainer af.