'Het was deurwaarder Jan Smit die de plastic bolletjes in Almelo liet uitrollen'

'Het was deurwaarder Jan Smit die de plastic bolletjes in Almelo liet uitrollen'

14-03-2020 11:17
85

Heracles Almelo zweert nog altijd bij kunstgras en dat is tegen het zere been van Henk Spaan. De columnist en voetbalanalist van Het Parool hoopt dat de club uit Almelo zo snel mogelijk overstag gaat.

Spaan hoorde dat het voor Heracles nog steeds niet bespreekbaar is om aan natuurgras te beginnen. 'Er is voor Heracles nog geen reden om het kunstgras de ruimte in te schieten', vertelt Spaan in zijn column in Het Parool. 'Maar dat is wat er met kunstgras moet gebeuren, onder het motto 'houdt Almelo schoon''.

Jan Smit, de gewezen voorzitter van de club uit het oosten, krijgt van Spaan een 3. 'Het was deurwaarder Jan Smit die de plastic bolletjes namens zijn sponsor Ten Cate liet uitrollen', hekelt hij de 74-jarige miljonair. 'Intussen gebruikt Heracles het gif als financieel drukmiddel. 'Jullie natuurgras? Dan wij meer tv-geld.''

Heracles was enkele maanden geleden ook één van de twee clubs die tegen de zogenaamde 'veranderagenda' van de KNVB stemden. Hierin kwam onder meer het afschaffen van kunstgras aan de orde.