'Kerk kreeg lof voor 25 sprints tegen Ajax, maar onze aanvallers doen er veertig'

'Kerk kreeg lof voor 25 sprints tegen Ajax, maar onze aanvallers doen er veertig'

14-03-2020 14:56
23

Peter Bosz geniet als trainer van Bayer Leverkusen. Hij weet dat hij met talentvolle spelers mag werken en is trots om te zien hoe de voetballers van Die Werkself uit weten te voeren wat hij en assistent-trainer Hendrie Krüzen hebben bedacht.

De spelers van Bosz geven iedere wedstrijd 'de volle honderd procent'. "We nemen nooit gas terug, leunen niet achterover om uit één verdwaalde counter te scoren", zegt de oefenmeester van Leverkusen tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is: overal volle bak vooruit. Gyrano Kerk bij FC Utrecht kreeg laatst lof, want hij had 25 sprints tegen Ajax. Onze aanvallers zitten bijna elke wedstrijd boven de veertig."

Met een goede mindset kunnen de spelers van Bosz uitvoeren wat hij wil. De uitspraak van Louis van Gaal dat de geest altijd sterker is dan het lichaam kan de voormalig Ajax-trainer dan ook beamen. "Daar geloof ik ook in. De sfeer is goed, spelers willen door de muur. Dan kun je veel aan. Maar toch, natuurlijk kraakt het wel hier en daar. Er zijn blessures. Het lijntje is dun."