Van Barça, HSV en Milan naar Heerenveen: 'Altijd goed óf slecht, nooit ertussenin'

Van Barça, HSV en Milan naar Heerenveen: 'Altijd goed óf slecht, nooit ertussenin'

14-03-2020 17:52 Laatste update: 17:59
10

Alen Halilovic probeert al vanaf zijn zestiende uit alle macht om zijn grote belofte in te lossen. Nadat hij op zestiende in de hoofdmacht van Dinamo Zagreb debuteerde, waren de verwachtingen hooggespannen, maar de Kroaat is op zijn 23ste alweer zeven clubs verder.

FC Barcelona lijfde Halilovic in 2014 in: sindsdien speelde de spelmaker voor Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan, Standard Luik én sc Heerenveen. Halilovic had aanvankelijk moeite met de druk in eigen land, geeft hij toe tegenover FOX Sports. "Op mijn zestiende al kon ik nooit 'oké' spelen. Als dat het geval was, werd gezegd dat ik slecht speelde. Maar als ik goed speelde, hoorde ik dat ik 'excellent' was. Het zat er nooit eens tussenin, altijd goed óf slecht."

De linkspoot wil nu echter zijn eigen pad volgen. "Mijn beste jaren moeten nog komen." Heerenveen-trainer Johnny Jansen is het daar mee eens, maar stelt dat Halilovic nog wat stapjes moet zetten. "Als je ziet hoe vaardig hij is en hoe makkelijk hij kan voetballen, dat is bovenkant. Maar er komt meer bij kijken dan alleen goed zijn aan de bal", aldus de eindverantwoordelijke. "Maar ik zeg wel eens gekscherend: je voetbalt niet bij oud-Hereenveen of oud-AC Milan, dat je alles in één tempootje kunt doen. Nu moet hij écht loskomen, écht op het hoogste tempo aan de bal komen: als hij dat doet, is hij ongrijpbaar."

Huurling Halilovic keert na dit seizoen in principe terug bij AC Milan, waar zijn contract nog doorloopt tot medio 2021.