Update: woordvoerder 'Ronaldo-hotel' weet van niets: We worden geen hospitaal

Update: woordvoerder 'Ronaldo-hotel' weet van niets: "We worden geen hospitaal"

15-03-2020 09:56 Laatste update: 14:15
125

Een mooi initiatief van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster tovert zijn hotels om in ziekenhuizen om mensen met het coronavirus op te vangen. De salarissen van het medische personeel betaalt hij uit eigen zak.

Het Spaanse medium Marca meldt dat Ronaldo er alles aan doet om te helpen het virus te bestrijden. De aanvaller heeft twee hotels in Portugal, die op het moment worden omgetoverd tot 'ziekenhuizen'. Vanaf volgende week kunnen mensen die het coronavirus op hebben gelopen zich in die hotels kosteloos laten behandelen.

Wedden

Meer odds

Ronaldo is op het moment in Portugal, samen met zijn gezin. De moeder van de Portugees is ziek en werd in het ziekenhuis opgenomen (dat heeft niets te maken met het coronavirus). Ronaldo is nog niet teruggekeerd naar Turijn, aangezien Juventus-verdediger Daniele Rugani het virus heeft en de gehele selectie in quarantaine is gezet.

Ronaldo liet eerder al weten dat alle zorgmedewerkers op zijn steun kunnen rekenen. 'Zij zetten hun leven op het spel om te helpen', valt er te lezen op de Instagram-pagina van de aanvaller.

Update: Het nieuws over Ronaldo lijkt niet op waarheid te berusten. Een woordvoerder laat aan RTL Nieuws weten van niets te weten. "We zijn een hotel. We worden geen hospitaal. Het is een dag als alle anderen", klinkt het.