Update: tweede Valencia-besmetting bekend, Mangala blijft voorlopig thuis

Update: tweede Valencia-besmetting bekend, Mangala blijft voorlopig thuis

15-03-2020 14:41 Laatste update: 20:37
22

Het coronavirus heeft flink om zich heen geslagen bij Valencia. Los Che bevestigen zondagmiddag dat vijf werknemers van de club zijn besmet met het virus.

Valencia laat weten dat de vijf slachtoffers al geïsoleerd zijn en dat het naar omstandigheden goed met ze gaat. De club van Jasper Cillessen noemt geen namen, maar het is zeker dat Ezequiel Garay één van hen is: de Argentijnse verdediger heeft het nieuws al bevestigd via Instagram.

Volgens het plaatselijke medium Tribuna Deportiva gaat het om drie spelers en twee leden van de technische staf. Naast Garay zouden ook collega-verdedigers Eliaquim Mangala en José Luis Gayà, net als oud-speler Francisco Camarasa en arts Juan Aliaga.

In Spanje ligt het openbare leven momenteel stil, na de uitbraak van het coronavirus De regering heeft de noodtoestand afgekondigd en de Primera en Segunda División zullen voorlopig niet hervat worden.

Update: Mangala heeft inderdaad het coronavirus opgelopen: de Franse verdediger laat via social media weten dat hij een positieve test heeft afgelegd. 'Ik voel me goed en ik vertoon niet de symptomen die bij dit virus horen. Desondanks moet ik voorlopig thuisblijven en kan ik niet in de buurt van mijn familie zijn', laat hij weten. 'Hopelijk houdt iedereen zich zoveel mogelijk aan de voorschriften, dan kunnen we voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.'