KNVB schrapt programma tot 6 april officieel: profclubs afgeraden te trainen

KNVB schrapt programma tot 6 april officieel: profclubs afgeraden te trainen

15-03-2020 19:14 Laatste update: 19:20
74

De KNVB heeft de Nederlandse profclubs het advies gegeven om voorlopig niet meer te trainen, meldt de voetbalbond via de officiële kanalen. Het kabinet liet eerder op de dag al weten dat de maatregelen tegen coronavirusbesmetting al langer van kracht zouden blijven.

De KNVB schrapte onlangs het Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-programma tot begin april, maar inmiddels is duidelijk dat ook de betaald voetbal-duels tussen vrijdag 3 april en maandag 6 april geen doorgang kunnen vinden. De meeste profclubs hadden hun spelers naar huis gestuurd en wilden de training na het weekend hervatten: onder meer Ajax en Feyenoord hadden voor maandag 'gewoon' een training ingepland.

Wedden

Meer odds

De overheid heeft echter besloten om alle sportaccommodaties voorlopig gesloten te houden: de KNVB en de overkoepelende sportbond NOC*NSF willen dit advies overnemen. "We willen ons strak houden aan de overheidsrichtlijnen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen", aldus NOC*NSF-directeur Maurits Hendriks in gesprek met het AD. Dit betekent dat profclubs hun trainingen voorlopig stilleggen, als het aan de bonden ligt.

Of en hoe het seizoen afgemaakt kan worden, wordt steeds onduidelijker. De KNVB speculeerde onlangs al over ingekorte play-offs.