De Roon compleet geïsoleerd na bezoek aan Valencia: 'De supermarkt mag ook niet'

De Roon compleet geïsoleerd na bezoek aan Valencia: 'De supermarkt mag ook niet'

15-03-2020 20:18 Laatste update: 20:32
13

Marten de Roon mag voorlopig zijn huis niet uit. De middenvelder van Atalanta Bergamo bevond zich al midden in het crisisgebied, maar kwam wél in actie tijdens het Champions League-treffen met het eveneens getroffen Valencia.

Inmiddels is duidelijk dat vijf werknemers van Los Che besmet zijn. "Tot voor kort mocht één iemand van de familie wel naar de supermarkt. Omdat wij in aanraking zijn geweest met Valencia-spelers, mag dat ook niet meer", vertelt De Roon vanuit Bergamo in de Rondo-uitzending van zondagavond op Ziggo Sport. "Je hebt geen vrijheid en je bent op je eigen huis aangewezen. Je mag niet naar buiten: als je de straat op gaat en je wordt gepakt door de politie, kun je de cel in. Het is de bedoeling dat je thuis blijft, om dat virus in te dammen."

De Roon moet zijn dagen nu zien te vullen. "Ik sta op: ik Netflix wat, ik doe Candy Crush op mijn telefoon, ik FaceTime met mijn familie, dan slaap ik weer, best pittig om niets te doen. Ik doe wat oefeningen, maar ik heb geen loopband: ik ben aangewezen op wat simpele oefeningen." In Bergamo ligt het leven ondertussen stil. "Je hoort helaas alleen de sirenes van de ambulances. En de klokken hoor je elk half uur luiden voor de overledenen, het is echt een trieste situatie."