Brazilianen protesteren tegen bond en komen met mondkapjes om het veld op

Brazilianen protesteren tegen bond en komen met mondkapjes om het veld op

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2020 om 20:29zo 15-03-2020 om 20:29

Laatste update: zondag 15 maart 2020 om 22:17zo 15-03-2020 om 22:17

De spelers en stafleden van het Braziliaanse Grêmio hebben geprotesteerd tegen het doorgaan van hun wedstrijd tegen São Luiz. De club uit Porto Alegre betrad het veld met mondkapjes.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond legde de Copa Libertadores en de WK-kwalificatiewedstrijden van eind maart al stil, maar de landelijke competities gaan wél door. Grêmio moest dus 'gewoon' aantreden in het staatskampioenschap van Rio Grande do Sul, weliswaar zonder publiek. De spelers waren het hier niet en liepen uit protest met mondkapjes het veld op.

Grêmio's vice-president Paulo Luz heeft het volste begrip voor de actie van zijn spelers. "Landen die zijn getroffen door het virus hebben verregaande maatregelen moeten nemen: met dit statement willen we duidelijk maken dat wij een voorstander zijn van het stilleggen van de competitie", wordt hij geciteerd door GloboEsporte. "Ons leven en onze gezondheid is in dit geval belangrijker dan de sport."

Ook de spelers van Serie B-club Pescara gingen al met mondkapjes het veld op tegen Benevento, vlak voordat de Italiaanse competities stil werden gelegd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws