'De meeste spelers voelden zich onveilig: waarom zouden we nog trainen?'

'De meeste spelers voelden zich onveilig: waarom zouden we nog trainen?'

15-03-2020 21:06
11

Evgeniy Levchenko staat vierkant achter het besluit van de KNVB om het betaald voetbal voorlopig te neutraliseren. Zondag werd duidelijk dat er ook in het eerste weekend van april niet gevoetbald zal worden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie: bovendien hebben de clubs het advies gekregen om voorlopig niet meer te trainen.

Levchenko onderhoudt als voorzitter van spelersvakbond VVCS de contacten met de spelers. "Ik ben continu met ze in gesprek. De meesten zeiden: waarom zouden we nog doorgaan met trainen? Ze voelen zich niet veilig als ze gaan trainen", aldus de geboren Oekraïner, die spreekt van 'de enige juiste maatregel', in gesprek met FOX Sports.

De oud-speler van onder meer Vitesse, Sparta, FC Groningen en Willem II denkt dat spelers juist op de trainingen extra kans maken op besmetting. "Het virus verspreidt zich zo snel en voetballers die in een grote groep trainen, lopen een enorm risico."

De Eredivisie zal in ieder geval tot medio april stil liggen. De KNVB liet onlangs weten dat de bekerfinale op zondag 19 april idealiter met publiek gespeeld gaat worden. Of dat haalbaar is, is echter nog maar de vraag.