Go Ahead Eagles aangewezen op UWV: Wij gaan een beroep doen op de overheid

Go Ahead Eagles aangewezen op UWV: "Wij gaan een beroep doen op de overheid"

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2020 om 21:26zo 15-03-2020 om 21:26

Laatste update: zondag 15 maart 2020 om 21:45zo 15-03-2020 om 21:45

De spelers van Go Ahead Eagles worden voorlopig betaald voor het UWV. Nu de huidige nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie voorlopig niet mag trainen, zijn de spelers formeel werkloos.

De club gaat een werkloosheidsuiterking aanvragen. "Wij gaan een beroep doen op de overheid" bevestigt algemeen directeur Jan Willem van Dop tegenover de Stentor. "Zoals er wel meer zaken zijn die opgelost moeten worden voor de spelers", doelt Van Dop op buitenlandse spelers als Mael Corbaz, Adrian Edqvist, Jaroslav Navrátil en Antoine Rabillard. "Mogen die wettelijk gezien wel terug naar hun eigen land? Ze hebben drie weken geen training bij ons nu. Het zijn allemaal aspecten waarop we op korte termijn antwoord moeten zien te vinden."

Of en hoe het Keuken Kampioen Divisie-seizoen afgemaakt wordt, weet nog niemand. Van Dop denkt dat het mogelijk is om in ieder geval het reguliere seizoen uit te spelen. "Dan moeten we de competitie misschien wat inkorten en de play-offs wellicht wegstrepen." De tijd begint namelijk al te dringen voor de Nederlandse profclubs. "Vergeet niet dat op 1 juli ook alle arbeidscontracten aflopen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws