Gullit over 'vatbare' topsporters: 'Ze worden constant ziek, dit is beter voor ze'

Gullit over 'vatbare' topsporters: 'Ze worden constant ziek, dit is beter voor ze'

15-03-2020 21:44 Laatste update: 21:53
32

Juist topsporters lopen extra risico op besmetting van het coronavirus, denkt Ruud Gullit. De Ziggo Sport-analist begrijpt dan ook volkomen dat de KNVB clubs heeft aangeraden om voorlopig niet meer te trainen.

Topsporters worden relatief snel ziek in vergelijking met andere bevolkingsgroepen, stelt Gullit zondag bij Rondo op Ziggo Sport. "Als topsporter krijg je veel makkelijker zo'n ziekte dan een ander. Omdat je zoveel verbrandt... Die jongens worden constant ziek", doelt hij op de huidige coronacrisis. "Mensen zeggen altijd: als je veel sport, ben je wel gezond. Maar zij knijpen zichzelf elke week behoorlijk uit, dan ben je nóg vatbaarder."

Dagelijks in volle kleedkamers zitten lijkt dan ook geen optie in de huidige tijden. "Voor hen is het juist heel goed om nu te zeggen: nou, laten we dat maar even niet doen. Vooral niet bij elkaar komen in de kleedkamers."

De KNVB maakte zondag – in navolging van het kabinet – bekend dat er in ieder geval tot 6 april niet gevoetbald zal worden in Nederland.