Driessen wil 'geen valse verwachtingen': 'Benieuwd of de UEFA daar overheen stapt'

Driessen wil 'geen valse verwachtingen': 'Benieuwd of de UEFA daar overheen stapt'

15-03-2020 23:40
18

Valentijn Driessen roept de UEFA op om het financiële oogpunt links te laten liggen en geen valse verwachtingen te scheppen bij het voetbalpubliek. Een nieuwe periode prikken voor het EK zou volgens Driessen onverstandig zijn.

Het coronavirus kent volgens Driessen geen agenda en zal dus ook geen rekening houden met tijd en plaats. 'Benieuwd of de UEFA morgen over z’n eigen financiële schaduw heen kan stappen bij het besluit over de lopende Champions League, Europa League en het EK 2020', zegt de voetbalanalist in zijn column in De Telegraaf.

'Natuurlijk wil iedereen graag duidelijkheid, maar als dat niet kan moet je ook geen valse verwachtingen scheppen over bijvoorbeeld het EK 2020 komende winter of zelfs in 2021', zo gaat het statement van Driessen verder.

De chef voetbal van de ochtendkrant roept UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin op om het financiële aspect van de kwestie te laten varen. 'Zei hij begin maart in Amsterdam niet dat hij zich toch niet hoefde te schamen voor het commerciële succes van de UEFA met een omzet van vijftien miljard euro afgelopen vier seizoenen? Wacht dan de ontwikkelingen van het onvoorspelbare virus af.'