Advocaat moet langer wachten op contractbesprekingen: 'Onduidelijk verhaal'

Advocaat moet langer wachten op contractbesprekingen: 'Onduidelijk verhaal'

16-03-2020 07:25
12

Dick Advocaat is het eens met de beslissing van de Nederlandse regering om alle competities tot ten minste 6 april stil te leggen. De Feyenoord-trainer denkt wel dat dit praktische problemen op gaat leveren, onder andere met spelerscontracten. Ook zijn eigen contract loopt na dit seizoen af.

"Het kan zomaar maanden duren en niemand heeft er enige ervaring mee", begint Advocaat in gesprek met De Telegraaf. De trainer denkt dat er nog genoeg problemen op het pad van de voetbalclubs gaan komen. "Als we nu drie weken niets doen, heb je daarna ook zo’n drie weken nodig om weer in je ritme te komen. Minimaal. Vervolgens loop je weer tegen allerlei andere problemen aan."

Zo lopen de contracten van veel spelers én Advocaat zelf aan het einde van juni af. "Ja, ook dat van mij. Eind maart zou het duidelijk worden of ik bij Feyenoord blijf ja of nee. Nu zal dat wel een aantal maanden langer duren."

Voor Advocaat is het dus nog onduidelijk hoe het er volgend seizoen uit komt te zien. "Hoe gaat het met de financiën bij de clubs, hoe met transfers? Sowieso is het een moeilijk en onduidelijk verhaal. Waar eindigt Feyenoord in de competitie? Dat zijn toch allemaal vragen die beantwoord moeten worden", sluit de oefenmeester af.