'FIFA vreest voor lucratief toernooi en doet beroep op UEFA voor EK'

'FIFA vreest voor lucratief toernooi en doet beroep op UEFA voor EK'

16-03-2020 07:58
34

De kans is groot dat de UEFA dinsdag tijdens het topoverleg met de aangesloten bonden besluit om het EK 2020 te verplaatsen. Het uitstellen van het toernooi met één jaar is een veelgehoorde optie, maar daar is de FIFA absoluut niet blij mee.

De wereldvoetbalbond dringt er bij de UEFA op aan om het EK niet naar volgende zomer, maar naar komende winter te verplaatsen. Dat meldt El Larguero. De FIFA heeft in de zomer van 2021 namelijk het nieuwe, lucratieve WK voor clubs op de agenda staan. Daardoor is in de huidige planning helemaal geen ruimte voor een EK 2021.

Hoewel beide bonden een moeizame relatie onderhouden, staan ze wel in nauw contact vanwege het coronavirus. The Telegraph schreef zaterdag al dat de UEFA overweegt om het toernooi naar december te verplaatsen. In dat geval houdt de UEFA gelijke tred met de FIFA, dat eerder besloot om het WK 2022 in Qatar in de winter te houden.

Het voetbal ligt in de meeste landen stil door het coronavirus. Volgens The Independent vreest de voetbalwereld zelfs een 'total shutdown' tot september.