Azzurri-bondscoach: 'Wij zouden dit jaar winnen en we zouden in 2021 winnen'

Azzurri-bondscoach: 'Wij zouden dit jaar winnen en we zouden in 2021 winnen'

16-03-2020 12:59 Laatste update: 13:33
24

Wanneer het EK ook gespeeld zal worden, Italië is er klaar voor, verzekert bondscoach Roberto Mancini. De Azzurri zouden volgens het oorspronkelijke schema het toernooi op 12 juni aftrappen tegen Turkije.

Na de uitbraak van het coronavirus lijkt een verplaatsing van de eindstrijd echter de enige mogelijkheid. Ook Mancini beseft dat het voetbal momenteel niet op de eerste plaats komt, nu Italië's oefenwedstrijden tegen Engeland en Duitsland al afgelast zijn. "Wat er ook besloten wordt, ik zal het accepteren", vertelt hij aan Rai Sport. "De levens van de mensen in het ziekenhuis zijn momenteel het allerbelangrijkst. Laten we eerst hopen dat het toppunt van de besmetting snel voorbij is, dan kunnen we weer over voetbal praten."

Voor de huidige generatie van Italië maakt het bovendien niet veel uit, wanneer het EK afgewerkt zal worden, denkt Mancini. "Wij zouden het EK dit jaar winnen. En als het toernooi wordt uitgesteld, zullen we ook volgend jaar winnen." Ook een EK in november of december, zoals sommigen al suggereerden, zou volgens de Italiaanse bondscoach geen probleem zijn. "Wij staan open voor alle uitdagingen, zolang dit verschrikkelijke virus maar overwonnen wordt."

Dinsdag wordt door de UEFA-top een bijeenkomst georganiseerd. Daar zal vermoedelijk een beslissing over het EK genomen worden.