Gezond Feyenoord kijkt verder: 'Zorgen dat kleinere clubs niet failliet gaan'

Gezond Feyenoord kijkt verder: 'Zorgen dat kleinere clubs niet failliet gaan'

16-03-2020 13:59
28

Voor vrijwel alle Eredivisie-clubs breken onzekere tijden aan, aangezien het onduidelijk is of en hoe het huidige seizoen afgerond kan worden. Doordat er niet gevoetbald wordt, zitten de clubs zonder inkomsten uit wedstrijddagen, terwijl de werknemers wél doorbetaald moeten worden.

Feyenoord is qua financiën in staat om dit op te vangen, laat een woordvoerder van de club desgevraagd weten aan RTV Rijnmond. Voor veel andere Nederlandse clubs lijkt dit echter iets problematischer: Go Ahead Eagles was al bezig met het aanvragen van een werkloosheidsuitkering voor zijn spelersgroep. "We zitten allemaal in dezelfde situatie en moeten ook zorgen dat kleinere clubs niet failliet gaan", aldus de Feyenoord-woordvoerder, die aangeeft dat de Nederlandse profclubs voortdurend overleg hebben met elkaar.

Buurman Excelsior laat weten dat het net als Go Ahead Eagles al aan het kijken is naar mogelijke bijstand. De Kralingers degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie en lijken de jacht op een eventuele promotie voorlopig niet voort te kunnen zetten. "Dat raakt ons financieel gezien niet, maar qua ambities natuurlijk wel", laat de club weten.