Eredivisie CV duidelijk: EK komende zomer vrijwel onmogelijk

Eredivisie CV duidelijk: EK komende zomer vrijwel onmogelijk

16-03-2020 15:11
27

De kans dat het EK deze zomer doorgaat, is nihil. Dat stelt Mattijs Manders, directeur van de koepelorganisatie Eredivisie CV in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij weet dat zijn collega's in andere Europese landen er hetzelfde over denken.

De UEFA houdt dinsdag vanaf 13.00 uur een crisioverleg met de 55 aangesloten nationale bonden om gedurende de coronacrisis een oplossing te vinden. Manders vreest de uitkomst. "Het wordt vrijwel onmogelijk om het EK in de zomer te houden", maakt hij duidelijk.

"Je kan net als de Japanners over de Olympische Spelen wel blijven volhouden dat het EK gewoon doorgaat, maar we moeten niet wegduiken voor de werkelijkheid", vervolgt Manders. "Als de grootste problemen achter de rug zijn, moeten we eerst zorgen dat we de landelijke competities weer opstarten en af krijgen. Met of zonder publiek, dat zien we dan wel."

Manders zit in een appgroep met vertegenwoordigers van 27 topcompetities in Europa, waaronder de Eredivisie, Premier League, Primera División, Bundesliga en Serie A. Op basis daarvan weet hij dat zijn collega's uit andere landen in Europa ook geen heil zien in het EK deze zomer.