Duitsland schort Bundesliga op: 'De toekomst van clubs staat op het spel'

Duitsland schort Bundesliga op: 'De toekomst van clubs staat op het spel'

16-03-2020 16:05
14

Ook in Duitsland is de knoop doorgehakt: de Bundesliga en 2. Bundesliga worden tot in elk geval donderdag 2 april opgeschort. Dat maakt competitiebaas Christian Seifert maandag na crisisoverleg met de betrokken clubs.

Aanvankelijk wilden de Duitsers afgelopen weekend 'gewoon' voetballen, maar die beslissing werd vrijdag alsnog gecorrigeerd. Vanwege de snelle ontwikkelingen rond het coronavirus is maandag besloten om alles tot in elk geval 2 april op te schorten. Dat betekent dat ook de 27ste speelronde eruit is gegooid.

"De 612 Bundesliga-wedstrijden per seizoen zorgen voor 56 duizend banen. Veel andere banen zijn afhankelijk van voetbal. Ik wil de situatie niet dramatiseren, maar het is duidelijk dat veel banen en de toekomst van clubs op het spel staat", aldus Seifert. "Wedstrijden achter gesloten deuren zijn de enige oplossing in de nabije toekomst. Anders zijn er niet langer achttien of twintig profclubs."

Seifert besluit: "Op dit moment verandert de situatie iedere dag. Dat maakt het heel moeilijk om te praten over specifieke scenario's. Alle clubs willen het seizoen op een goede manier beëindigen."