Willems over 'echte voetbalfreak' en Ten Hag: 'Dat briefje heb ik altijd bij me'

Willems over 'echte voetbalfreak' en Ten Hag: 'Dat briefje heb ik altijd bij me'

16-03-2020 16:26
17

Jetro Willems heeft veel gehad aan de extra trainingen van Fred Rutten en Erik ten Hag. Dat vertelt de huurling van Newcastle United, momenteel zwaar geblesseerd aan zijn knie, in een interview met Tactalyse.

Willems werkte bij PSV samen met trainer Rutten en assistent Ten Hag. "Hij is een echte voetbalfreak", zegt de vleugelverdediger over Rutten. "Als je dacht je die dag klaar was met de training en naar huis kon om te chillen, liet hij je niet gaan voordat je wat video-analyses had bekeken van jezelf of je volgende tegenstander."

"Rutten was zo geobsedeerd met het spelletje dat hij de PSV-spelers, na een belangrijke nederlaag, een verhaal vertelde over een droom die hij had gehad. Je moet altijd de beste zijn als je voor PSV speelt. Die boodschap schreef hij op een briefje nadat hij wakker was geworden. Vervolgens gaf hij het op de club aan mij. Dat is iets wat ik nooit zal vergeten. Ik heb het briefje nog steeds altijd bij me."

Ook Ten Hag speelde een rol in de ontwikkeling van Willems. "Na de training nam hij de tijd om te werken aan mijn verdedigende koppen. Dit is iets waar ik nog steeds dagelijks profijt van heb."