'Gecriminaliseerde' Raiola verklaart oorlog: 'Hij verdient 3 miljoen per maand'

'Gecriminaliseerde' Raiola verklaart oorlog: 'Hij verdient 3 miljoen per maand'

16-03-2020 16:45
55

Mino Raiola staat op voet van oorlog met de FIFA. Althans, als het aan de zaakwaarnemer zelf ligt. Hij wil FIFA-voorzitter Gianni Infantino omver werpen.

Raiola is van plan om de FIFA voor de rechter te slepen in Zwitserland, zodat zaakwaarnemers in de voetbalwereld worden gezien als stakeholders en géén commissies meer hoeven af te staan aan de wereldvoetbalbond. Bovendien wil hij samen met Europese topclubs een eigen transfersysteem ontwikkelen, wat de FIFA ernstige schade zou toebrengen.

"Ik maak deel uit van een industrie en meneer Infantino, als hij niet bij de FIFA zou werken, was een postkantoormanager zijn geweest die 3.500 Zwitserse frank per maand (ruim 3.000 euro, red.) verdiende", briest Raiola in een interview met The Telegraph. "Nu krijgt hij 3 miljoen per maand. Verdient hij te veel geld? Volgens hemzelf niet. Denken mensen als Infantino dat ze God zijn? Hij is geen God en ik ben hier om te vertellen dat hij geen God is."

Dat zaakwaarnemers wellicht niet de beste groep zijn om de FIFA aan te vallen op geld, gaat er bij Raiola niet in. "We zijn gecriminaliseerd door de FIFA", betoogt hij. "Ik begrijp dat je denkt dat ik veel geld verdien - dat klopt. Maar ik heb het geluk gehad dat ik in een wereld werk die exponentieel is gegroeid. Het was een sport, tegenwoordig is het een industrie."

"Maar het klopt niet dat ik té veel geld verdien", besluit Raiola. "Te veel zou betekenen dat de balans weg is. Ik verdien veel geld, maar Lewis Hamilton verdient ook veld geld omdat de Formule 1 veel geld oplevert."