Telstar met handen in het haar: 'Thuis-inkomsten belangrijkste verdienmodel'

Telstar met handen in het haar: 'Thuis-inkomsten belangrijkste verdienmodel'

16-03-2020 18:00
14

De coronacrisis zorgt voor grote zorgen in het betaalde voetbal, waar vooral kleine clubs de dupe lijken te worden van financiële problemen. Ook bij Telstar zit men met de handen in het haar.

Vooral het leven in ongewis over een eventuele hervatting van de competitie zorgt volgens Steef Hammerstein, commercieel directeur bij Telstar, voor een lastig parket. "We zijn er druk mee bezig en weten niet hoe lang het gaat duren. Dat is het grootste probleem. De inkomsten van de thuiswedstrijden vallen weg. Dat is ons belangrijkste verdienmodel. Ook al de horeca in het stadion is afgezegd en dat gaat ons serieus geld kosten. We zijn aan het kijken op welk moment het ons klem gaat zetten", zegt hij tegen de NOS.

"De eerste weken kom je wel door. Maar ik denk dat deze periode langer gaat duren dat de drie weken die er nu voor staan. Op inhaalwedstrijden op maandagavond zitten wij ook niet te wachten." Volgens Hamerstein kijkt de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie druk om zich heen naar financiële kansen. "We zijn links en rechts al aan het kijken of we voor compensatie in aanmerking komen. Uitstel van betalingen, btw en andere lasten zou al helpen. Het is schrapen, maar dit moet er wel voor zorgen dat we ons hoofd boven water houden."