PSV stelt stadion en faciliteiten beschikbaar: Eén telefoontje is genoeg

PSV stelt stadion en faciliteiten beschikbaar: "Eén telefoontje is genoeg"

16-03-2020 19:55 Laatste update: 22:15
48

PSV wil z'n steentje bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Algemeen directeur Toon Gerbrands laat aan Voetbal International weten dat de club onder meer het Philips Stadion en veiligheidsorganisatie beschikbaar stelt.

"We hebben bij de burgemeester (John Jorritsma, red.) aangegeven dat ons stadion tot zijn beschikking staat mits nodig, ook hebben we een flinke veiligheidsorganisatie en kunnen we met ons bereik op sociale media wellicht van dienst zijn. De burgemeester weet: één telefoontje is genoeg", zegt Gerbrands tegen het weekblad.

Wedden

Meer odds

PSV onderzoekt de mogelijkheid om werktijdverkorting aan te vragen. Werktijdverkorting houdt in dat medewerkers door bepaalde omstandigheden geen of minder werk hebben en dus mogelijk in aanmerking komen voor een WW-uitkering. 

"Dat geldt organisatiebreed, dus ook voor spelersgroep. Daar wordt op dit moment in de hele betaaldvoetbalsector naar gekeken, ook de FBO is er mee bezig", zegt Gerbrands. "De vraag is of dat toegewezen wordt, maar het is wel iets dat we moeten onderzoeken."