RKC stapt naar UWV: 'Voetballers kunnen niet trainen en dus hun werk niet doen'

RKC stapt naar UWV: 'Voetballers kunnen niet trainen en dus hun werk niet doen'

16-03-2020 21:24
28

RKC Waalwijk heeft werktijdverkorting en WW aangevraagd voor het hele personeelsbestand, vertelt algemeen directeur Frank van Mosselveld aan de NOS. Omdat er niet gespeeld wordt komen diverse clubs in de financiële problemen.

"De voetballers kunnen niet trainen en dus hun werk niet uitoefenen. Dat geldt ook voor de trainers", zegt Van Mosselveld. "Een enkeling op kantoor kan zijn werk doen, maar de meeste afdelingen staan in het teken van de volgende wedstrijd, maar die is er voorlopig niet. In principe hebben we de aanvraag gedaan voor het hele personeelsbestand."

Mochten de resterende duels achter gesloten deuren worden afgewerkt, dan loopt RKC 50.000 tot 70.000 euro per thuiswedstrijd mis, aldus Van Mosselveld. Dat zit hem vooral in de ticketverkoop en horeca.

"Wij staan er financieel behoorlijk goed op, dus voor onze toekomst vrees ik absoluut niet. Ik kan me wel voorstellen dat clubs in de problemen gaan komen of zelfs al hebben", zegt Van Mosselveld. "Laten we hopen dat deze vervelende situatie er niet voor zorgt dat we clubs gaan verliezen in het betaalde voetbal."