'We dachten deze week nog te kunnen trainen, maar alles is veranderd'

'We dachten deze week nog te kunnen trainen, maar alles is veranderd'

16-03-2020 22:29
17

De coronacrisis is ook bij Excelsior hard aangekomen. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen noemt de situatie 'bizar' en is op zijn hoede.

"We waren al dagen bezig met alternatieve programma's, maar van de één op de andere dag is alles weer anders. We dachten deze week nog te kunnen trainen, maar na de mededelingen van gisteren (zondag, red.) is alles veranderd. Voor nu kunnen we niet anders dan afwachten", zegt Dijkhuizen op de clubsite van Excelsior.

Wedden

Meer odds

Dijkhuizen heeft geen idee hoe de vlag er morgen, overmorgen of volgende week bij hangt. Op voetbalgebied gebeurt er voorlopig sowieso niets. "Het wisselt nu per dag en niemand weet hoe het verder gaat. We hebben nog negen wedstrijden te gaan en daarna play-offs. Wanneer we weer mogen en kunnen beginnen weet niemand. Als we straks weer starten, moeten we eerst optrainen. Zoveel tijd is er echter niet meer. Het is afwachten wat er gebeurt met het EK. Mocht dat worden geschrapt, dan komt er ruimte vrij op de kalender voor de competities."

De spelers van Excelsior hebben een trainingsprogramma meegekregen van Dijkhuizen. "Zij hebben toch een verplichting richting de club en zichzelf om zo fit mogelijk terug te komen en ik ga er ook vanuit dat zij dat doen. Je kunt de intensiteit van de groepstrainingen echter nooit helemaal nabootsen, dus je gaat sowieso inleveren. Daar hebben echter alle clubs last van. Het is vooral zaak om dit tot een minimum te beperken."