Driessen: 'Eredivisie wordt uitgespeeld, maar vraag me niet wanneer'

Driessen: 'Eredivisie wordt uitgespeeld, maar vraag me niet wanneer'

16-03-2020 23:02
47

Valentijn Driessen van De Telegraaf weet het zeker: de Eredivisie wordt uitgespeeld. Vanwege de uitbraak van het coronavirus staat er een levensgroot vraagteken achter de overige wedstrijden, waarvan een groot deel al afgelast is.

René van der Gijp en Johan Derksen denken ook dat de competitie uitgespeeld wordt. Hans Kraay jr. denkt van niet. "Die wordt wel uitgespeeld. Vraag me niet wanneer, maar hij wordt uitgespeeld", zegt Driessen bij Veronica Inside. "Het ligt aan hoe ver ze willen gaan. Misschien willen ze het najaar gebruiken om de competitie uit te spelen. Dat zou best kunnen."

De UEFA vergadert dinsdag over het restant van diverse nationale competities, evenals de Champions League, Europa League en het EK. "Het enige dat ik me kan voorstellen is dat het EK wordt verschoven naar de winter of 2021. Dan is er ruimte om de competitie en Europese toernooien uit te spelen", zegt Driessen. "Op één staat het uitspelen van de competitie en op twee de Champions League en Europa League. Pas daarna komt het EK."

Dat er een streep gaat door het EK is volgens Driessen zeker. "Spelers moeten drie weken warmdraaien en dan de competitie afmaken. Dat kan in drie weken en dan hebben ze weer twee weken nodig om zich voor te bereiden op het EK. Dan zitten we halverwege juni. Dat geloof ik ook niet."