Ook PSV-spelers geschrokken: 'Heftig, zie je normaal alleen in tv-series'

Ook PSV-spelers geschrokken: 'Heftig, zie je normaal alleen in tv-series'

Gepubliceerd: dinsdag 17 maart 2020 om 06:45di 17-03-2020 om 06:45

Laatste update: dinsdag 17 maart 2020 om 06:50di 17-03-2020 om 06:50

Bij PSV neemt men drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Aanvoerder Denzel Dumfries weet niet waar hij de huidige situatie mee moet vergelijken, de verdediger heeft iets vergelijkbaars nog nooit meegemaakt.

PSV gaf de spelers eerder al een op maat gemaakt programma mee, aangezien De Herdgang na alle nieuwe maatregelen omtrent het virus gesloten is en blijft de komende weken. Iedere speler meldt zich wel één keer per week op het trainingscomplex voor een aantal testen. Geblesseerde spelers werken onder begeleiding van een fysiotherapeut aan hun herstel.

Dumfries ziet het als een onwerkelijke situatie, maar toont begrip voor de beslissing van de Nederlandse regering. "Het is het juiste besluit geweest om alles even helemaal stop te zetten", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Je weet niet wie het onder de leden heeft, zelf of in zijn omgeving. We hebben jongens met kinderen in de selectie, dat is veel te gevaarlijk. Het is heel heftig wat er allemaal gebeurt, dit zie je normaal alleen in tv-series."

De voetbalcompetities in Nederland liggen nog tot en met tenminste 6 april stil. Dinsdag vergadert de UEFA met alle betrokken landen over de mogelijke gevolgen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws