Mogelijke scenario's bij uitstellen EK: 'Ajax hoofdbespeler, heeft eerste recht'

Mogelijke scenario's bij uitstellen EK: 'Ajax hoofdbespeler, heeft eerste recht'

17-03-2020 07:08 Laatste update: 07:12
52

Henk Markerink, de directeur van de Johan Cruijff ArenA, houdt er rekening mee dat het EK van aankomende zomer verplaatst wordt naar een ander tijdstip. Een aantal wedstrijden zouden in Amsterdam gespeeld gaan worden, maar dit gaat door de uitbraak van het coronavirus mogelijk niet door.

"Ik denk dat in dit soort situaties alleen maar begrip past, omdat het voor de UEFA ongelooflijk moeilijk is om dit soort beslissingen te nemen", toont Markerink zich dan ook realistisch in gesprek met De Telegraaf. "Volksgezondheid gaat ver voor en dan komt de economie. Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is ondergeschikt."

Wedden

Meer odds

De directeur denkt dat het in eerste instantie belangrijk is de grote Europese competities uit te spelen. "Het lijkt me logisch dat het uitspelen van de Eredivisie en van andere competities in Europa voorrang krijgt boven het EK. We wachten de boodschap van de UEFA af."

Wel heeft Markerink zo zijn voorkeuren, mocht het eindtoernooi daadwerkelijk verplaatst worden. "Ik zou het dan het liefst in de winter hebben, want dat is een periode dat voor de rest alles stilligt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax is onze hoofdbespeler en heeft zodoende het eerste recht. Maar een EK past normaal gesproken in het schema van de nationale competities."