Goalgetter van RKC kon naar Nederlandse top: 'Zowel PSV, Ajax als Feyenoord'

Goalgetter van RKC kon naar Nederlandse top: 'Zowel PSV, Ajax als Feyenoord'

17-03-2020 07:30 Laatste update: 09:51
24

Rick Hoogendorp was een ware goalgetter in zijn tijd bij RKC Waalwijk, maar had ook zomaar bij een Nederlandse topclub kunnen spelen. De voormalig spits, die ook voor onder meer ADO Den Haag uitkwam, blikt terug op zijn loopbaan en doet een boekje open over de interesse die er destijds voor hem was.

De inmiddels 45-jarige Hoogendorp scoorde 104 keer in 232 duels voor RKC en dat zorgde voor de nodige interesse, vertelt de aanvaller aan het Brabants Dagblad. "De aanbiedingen zijn er geweest, zowel van PSV, Ajax als Feyenoord. Ik heb in de winter van 2010 oriënterend met PSV gesproken, met Eric Gerets en Frank Arnesen was dat nog. Uiteindelijk kwam Celta de Vigo en kon PSV nog niets doen, waarop ik koos voor Celta."

Nadat het niet tot een overstap naar Eindhoven kwam, kreeg de spits opnieuw te maken met interesse vanuit de Nederlandse top. "Ajax wilde me een keer huren met optie tot koop toen Mido daar vertrok, maar kwam er niet uit met RKC. Later heeft Feyenoord nog een keer gebeld of ik interesse had in een transfer, maar dat lekte uit in de media en is toen niet doorgegaan."

Ondanks dat een transfer naar de Nederlandse top uitbleef, kijkt Hoogendorp nog altijd met een goed gevoel terug op zijn loopbaan. "Ik vond het fantastisch bij RKC en heb uiteindelijk in de Primera División en de Bundesliga gespeeld. Ik heb ook nog Europese wedstrijden afgewerkt, dus wat wil je nog meer?"