'Ajax werkt aan plan om spelers fitnessattributen uit te lenen'

'Ajax werkt aan plan om spelers fitnessattributen uit te lenen'

17-03-2020 09:14 Laatste update: 09:54
25

Het stilleggen van de competitie komt Ajax-spelers Joël Veltman en David Neres niet slecht uit. De twee geblesseerden zijn nog druk bezig met hun herstel, terwijl de club er alles aan doet om ook de rest van de selectie fit te houden.

De Telegraaf weet dinsdagochtend namelijk te melden dat Ajax werkt aan een plan om de spelers thuis te voorzien van fitnessattributen. Op die manier hoopt de club de selectie zo fit mogelijk te houden nu er niet getraind wordt op sportpark De Toekomst.

Volgens de krant kregen alle spelers maandag van trainer Erik ten Hag een programma waarmee ze aan de slag kunnen om hun conditie op peil te houden. Het leveren van fitnessattributen zou daaraan bij moeten dragen. Onder meer trainingsbanken, gewichten en spinfietsen zouden ervoor moeten zorgen dat de Ajacieden fit blijven.

Waar het grootste gedeelte van de selectie zich momenteel richt op het fit blijven, doen de geblesseerde spelers er alles aan om weer fit te worden. Neres hoopt de komende weken een inhaalslag te maken. De Braziliaan kampt al lange tijd met de gevolgen van een operatie aan zijn meniscus. Volgens de Telegraaf zorgt de break er in ieder geval voor dat Veltman, die ook herstelt van een knieblessure, in ieder geval nog in actie kan komen als de competitie wordt uitgespeeld.