Ronaldinho langer in Paraguayaanse gevangenis: link met beruchte zakenvrouw

Ronaldinho langer in Paraguayaanse gevangenis: link met beruchte zakenvrouw

17-03-2020 09:15
16

Het onderzoek naar Ronaldinho in Paraguay gaat nog even verder. De voormalig voetballer werd eerder deze week in een gevangenis in Paraguay geplaatst, nadat hij met valse papieren het land in was gekomen. Nu wordt onderzocht of hij connecties heeft met zakenvrouw Dalia Lopez.

Lopez, die banden zou hebben met Ronaldinho en zijn broer, wordt ervan verdacht geld wit te wassen. De Paraguayaanse rechtbank vindt het noodzakelijk om dat verder te onderzoeken. "Zij zou betrokken kunnen zijn bij het witwassen van geld en dat houdt in dat we alle andere mensen die op de een of andere manier een relatie hebben met haar moeten onderzoeken, ook Ronaldinho", laat Osmar Legal, de aanklager, in gesprek met Reuters weten.

"Daarom willen we dat hij voorlopig in de gevangenis blijft", vervolgt Legal. De aanklager denkt dat de valse paspoorten van Ronaldinho en zijn broer in een later stadium gebruikt zouden worden om illegale activiteiten te bedrijven in Paraguay. 

Ondertussen lijkt Ronaldinho zich wel te vermaken in de Paraguayaanse gevangenis. Hij won zijn eerste voetbalwedstrijd met 11-2.