Marca: Brexit zorgt voor problemen bij Real, ‘grote kostenpost’ moet weg

Marca: Brexit zorgt voor problemen bij Real, ‘grote kostenpost’ moet weg

Gepubliceerd: dinsdag 17 maart 2020 om 09:57di 17-03-2020 om 09:57

De tijd van Gareth Bale bij Real Madrid lijkt richting zijn einde te gaan. De Welshman verdient een megasalaris in Madrid, terwijl hij het merendeel van de wedstrijden op de bank begint. Daarnaast is de aanstaande Brexit ook een probleem voor De Koninklijke.

Bale kreeg onder coaches Julen Lopetegui en Santiago Solari nieuwe kansen bij de club uit Madrid, maar maakte hier geen gebruik van. De huidige trainer - Zinedine Zidane - is duidelijk niet gecharmeerd van Bale, maar probeert hem te vriend te houden. Wel mag de aanvaller vertrekken bij de club, aangezien zijn bijdrage op het moment nihil is en hij een megasalaris verdient van bijna zeventien miljoen euro netto per jaar, zo weet Marca.

Naast het feit dat Bale met zijn salaris te zwaar op de begroting drukt voor een wisselspeler is er ook de aanstaande Brexit die voor problemen zorgt. Bale zou dan gezien worden als een speler van buiten de Europese Unie, en daarvan kan Real er maar een paar inschrijven. Gezien de huidige situatie bij de club, met meerdere non-EU-spelers, lijkt een vertrek van Bale noodzakelijk.

Transfervrij vertrek
Bale zelf is echter niet van plan zomaar te vertrekken. De aanvaller wil hetzelfde of een hoger salaris ontvangen, hetgeen voor weinig clubs mogelijk is om te betalen. Daarom denkt Real eraan om Bale transfervrij te laten vertrekken, maar dan nog is het de vraag of er clubs zijn die hem over willen nemen. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2022.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws