Koeman: 'Clausule om naar Barcelona te kunnen is voor ná het EK'

Koeman: 'Clausule om naar Barcelona te kunnen is voor ná het EK'

17-03-2020 17:35
30

KNVB-directeur Eric Gudde twijfelt er niet aan dat Ronald Koeman volgend jaar het Nederlands elftal leidt op het EK. De bondscoach heeft een veelbesproken clausule die het ná het EK mogelijk maakt om over te stappen naar FC Barcelona. Hoewel het toernooi is verplaatst, blijft de clausule staan.

"Je zegt het goed na het EK, nu dus na 2021. Ik heb nog nooit twijfel gehad over de afspraak die Ronald en ik daarover gemaakt hebben", reageert Gudde bij de NOS. "Dit staat als een paal boven water. Dat is prettig en zo is het ook gewoon."

Koeman is zelf ook stellig in gesprek met De Telegraaf. "De clausule in mijn contract om naar Barça te kunnen is voor ná het EK. Daar is geen datum bij genoemd, dus nu na het EK in 2021. Maar ik ben daar trouwens nog geen seconde mee bezig geweest."

Koeman was in januari nog in beeld bij Barcelona, nadat de Catalanen Ernesto Valverde hadden ontslagen. Na afzeggingen van de Oranje-bondscoach en Xavi kwam Barça uiteindelijk bij Quique Setién uit. Hij tekende een contract tot medio 2022, maar met mogelijkheden om tussentijds afscheid van elkaar te nemen.