KNVB bevestigt UEFA-plannen: 'Vervolgens regulier nieuwe seizoen beginnen'

KNVB bevestigt UEFA-plannen: 'Vervolgens regulier nieuwe seizoen beginnen'

17-03-2020 17:46
51

De KNVB kan zich buigen over een nieuwe planning voor de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel er nog veel vraagtekens zijn door het coronavirus, moeten de nationale competities in ieder geval zijn afgelopen vóór 30 juni.

"Afgesproken is nu dat er voorrang wordt gegeven aan de afronding van de nationale competities en de Europese clubcompetities, oftewel de Champions League en de Europa League", zegt De Jong, secretaris-generaal van de KNVB, tegen Voetbal International. "De UEFA gaat zich daarbij flexibel opstellen en er komen geen blokkades voor het plannen van nationale competitiewedstrijden."

Die duels mogen normaal gesproken niet gelijktijdig plaatsvinden met Europese wedstrijden, maar die regel vervalt tijdelijk. "De UEFA hoopt op 27 juni de Champions League-finale te spelen en vervolgens gewoon weer regulier het seizoen 2020/21 te kunnen beginnen", bevestigt De Jong. "Dat zijn de uitgangspunten die voorlopig zijn afgesproken. Meer dan afwachten of dit in de praktijk kan worden gebracht, kunnen we nu niet doen."