Als we 28 april weer starten, kan alles nog op de normale manier doorgaan

"Als we 28 april weer starten, kan alles nog op de normale manier doorgaan"

17-03-2020 20:52 Laatste update: 21:05
34

UEFA-afgevaardigde Michael van Praag denkt dat het alsnog mogelijk is om de nationale competities 'gewoon' uit te spelen. Eerder op de dinsdag werd duidelijk dat het EK naar 2021 is verschoven, waardoor de momenteel stilgelegde competities extra 'uitlooptijd' hebben.

Het huidige seizoen moet vóór 30 juni afgerond worden, aangezien clubs anders in de knel komen met spelerscontracten. Van Praag heeft overleg gevoerd met zijn UEFA-collega's en denkt dat dit haalbaar zou moeten zijn. "Er zijn een aantal scenario's, we hebben het per week bekeken. Als we 28 april weer starten, kan alles nog op de normale manier doorgaan", vertelt Van Praag aan de NOS.

Dit vereist echter enige flexibiliteit in het speelschema. De Champions League – met 27 juni als beoogde finaledatum – dient in versneld tempo afgewerkt te worden en de nationale competitiewedstrijden moeten ook tijdens Champions League- en Europa League-midweken ingehaald kunnen worden. "Daarvan is nu ook gezegd: daar gaan we soepel mee om. Want anders krijg je je nationale competities niet af, iedereen moet een beetje water bij de wijn doen."