Genee: 'Tijdens de uitzending kreeg ik appjes van Eus en Matthijs van Nieuwkerk'

Genee: 'Tijdens de uitzending kreeg ik appjes van Eus en Matthijs van Nieuwkerk'

17-03-2020 21:36 Laatste update: 22:08
21

Veronica Inside blijft voorlopig 'gewoon' op de buis, ondanks de coronacrisis in Nederland. Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Hans Kraay junior namen de uitzending van maandagavond zonder publiek op.

Terwijl de uitzending nog bezig was, kreeg Genee lovende berichten uit de televisiewereld, laat hij weten voor de Veronica Inside-camera. "Ik kreeg eerst een appje van Eus, Özcan Akyol, die het heel leuk vond", aldus de presentator, die aanvankelijk dacht dat hij in de maling werd genomen. "Toen stuurde Matthijs van Nieuwkerk – ze zaten klaarblijkelijk samen te kijken – terug: nee, we zitten enorm te genieten. Zeker Matthijs is groot fan van het programma."

De programmamakers kondigden vooraf aan dat ze na de uitzending van 16 maart verder zouden kijken. Voorlopig blijft VI echter doorgaan. "In de media zorg je ervoor dat mensen thuis een beetje vermaakt worden en dat het land – voor zover we dat kunnen – opgevrolijkt kan worden. Daarnaast heb je een soort verantwoordelijkheid", aldus Genee. "Tenzij het écht te gevaarlijk wordt, gaan we gewoon door."

"Het zal niet aan ons liggen, wij willen graag door", vervolgt hij. "Als de ziekte ons niet te pakken krijgt en als er nog steeds gelegenheid is om hier aan het werk te kunnen, dan gaan we dat zeker doen."