'NAC laat buitenlanders naar eigen land vliegen om coronabreak uit te zitten'

'NAC laat buitenlanders naar eigen land vliegen om coronabreak uit te zitten'

18-03-2020 07:14 Laatste update: 09:39
5

NAC Breda ziet de nodige spelers tijdelijk naar het buitenland vertrekken. De Brabanders hebben verschillende spelers toestemming gegeven om de coronabreak in hun eigen land uit te zitten.

BN DeStem meldt woensdagochtend dat Luka en Ivan Ilic dinsdag met de goedkeuring van NAC zijn teruggevlogen naar Servië, terwijl ook de Spanjaarden Nacho Monsalve (foto) en Roger Riera inmiddels zijn vertrokken uit Nederland.

NAC zou de spelers wel loop- en krachtoefeningen hebben meegegeven om fit te blijven, al is het voor Monsalve en Riera de vraag in hoeverre dat lukt. Het Spaanse duo gaat in hun geboorteland namelijk direct in quarantaine, net zoals alle andere mensen in Spanje, dat hard getroffen is door het coronavirus. In het weekend van 4 en 5 april worden de spelers in principe weer terug op de club verwacht.

Javier Noblejas, een andere Spaanse NAC-speler, kiest ervoor om zijn vriendin over te laten komen en zelf wel in Nederland te blijven. Trainer Peter Hyballa en zijn assistent Maik Drzensla zouden volgens de krant overwegen om in Duitsland te wachten tot het voetbal weer op gang komt.