Coronacrisis komt op slecht moment voor Feyenoord: 'Zaten net in een flow'

Coronacrisis komt op slecht moment voor Feyenoord: 'Zaten net in een flow'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 07:31wo 18-03-2020 om 07:31

Dick Advocaat heeft in zijn imposante trainersloopbaan al heel wat meegemaakt, maar zelfs voor de trainer van Feyenoord is de huidige periode bijzonder. De 72-jarige oefenmeester vraagt zich af hoe het nu verder gaat.

In gesprek met Voetbal International geeft Advocaat toe dat de huidige situatie zelfs voor hem nieuw is. "Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, maar dit nog nooit. Het is een zeer serieuze zaak, kijk alleen al naar de landen om ons heen. Als ik zie welke maatregelen die treffen, vraag ik me af waar het eindigt?"

Door de coronacrisis zijn niet alleen alle wedstrijden afgelast, maar wordt er ook niet meer getraind. "Bij Feyenoord volgen we het protocol van de clubarts. We hadden afgesproken gewoon te blijven trainen, tot ons dat wordt afgeraden. De spelers mogen niet naar het buitenland, dat lijkt me logisch. Zelf voel ik me topfit, we wachten maar af hoe alles zich ontwikkelt."

Hoewel Advocaat de ernst van de situatie inziet, kwam de coronabreak Feyenoord niet bepaald goed uit. De Rotterdammers waren in vorm en maakten jacht op koplopers Ajax en AZ. "Als ik eerlijk ben, komt dit alles ongelegen, doordat we als ploeg net een flow zaten. Maar ik snap natuurlijk ook wel dat deze ingrijpende maatregelen nodig waren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws