Van Praag streept één optie voor Eredivisie weg: Gaat natuurlijk niet

Van Praag streept één optie voor Eredivisie weg: "Gaat natuurlijk niet"

18-03-2020 08:23 Laatste update: 09:55
121

Het is volgens UEFA-bestuurder Michael van Praag geen optie dat de huidige tussenstand in de Eredivisie de eindstand wordt, mocht er om wat voor reden dan ook niet meer doorgespeeld worden.

Ajax en AZ staan bovenaan, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Mocht de competitie nu stop worden gezet, dan is Ajax de kampioen. Maar het EK werd juist verplaatst naar 2021, zodat de nationale competities afgemaakt kunnen worden.

"Iedereen was dolblij dat dit voorstel op tafel kwam, met name omdat iedereen z'n eigen competitie wil afmaken", vertelt Van Praag aan de NOS. "De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie willen het ook af kunnen maken, want dan weten we wie er kampioen wordt. Het mag niet zo zijn dat de competitie nu afgelopen is en de club die bovenaan staat het nu is. Dat gaat natuurlijk niet."

Nederland zou op het EK drie thuiswedstrijden afwerken in de Johan Cruijff Arena, maar hoe zit dat nu het EK verplaatst is? "De UEFA geeft die garantie wel, want de voorzitter heeft heel duidelijk gezegd dat de wedstrijden gespeeld worden zoals ze dat van plan waren, maar de Amsterdam Arena heeft volgend jaar misschien wel verplichtingen met andere partijen die geboekt hebben", zegt Van Praag.

"Kan dat verplaatst worden? Dat hopen we wel, maar daar zit vaak een kostenplaatje bij. De UEFA kan daarbij helpen, maar dat moet in kaart worden gebracht. Dat is nu nog niet bekend."