'Sevilla wil budget van 500 miljoen en zet in op concurrentie met Barça en Real'

'Sevilla wil budget van 500 miljoen en zet in op concurrentie met Barça en Real'

18-03-2020 10:16
33

Sevilla heeft grote plannen en wil op termijn Barcelona en Real Madrid structureel kunnen uitdagen in de Primera División. De club uit Andalusië heeft een financieel en sportief plan opgesteld waarmee het de twee Spaanse grootmachten kan bedreigen.

Volgens AS is Sevilla ruim en half jaar geleden al begonnen met het uitvoeren van de plannen en wil het een budget van zo'n vijfhonderd miljoen euro gaan genereren. Dat zou betekenen dat de rood-witten uit Andalusië een verdubbeling neerzetten van het huidige budget, maar op 4 januari werd al een recordwinst van 219 miljoen euro geboekt. En dat zonder Champions League-inkomsten.

Met regelmatige Champions League-gelden verwacht Sevilla snel op te kunnen stomen naar een hoger financieel niveau. Daarmee hebben clubs als Barcelona en Real Madrid nog steeds veel meer mogelijkheden, maar dan kan de club van Luuk de Jong en co meer competitie en concurrentie bieden.

Met behulp van communicatie-strategieen in Azië en Amerika hoopt Sevilla, net als diverse clubs uit de Premier League, een nog onbekende markt aan te boren en de droom van een budget van 500 miljoen te realiseren.