Dankzij Kluivert van Maastricht naar Barcelona: 'Ik pas bij de Barça-speelstijl'

Dankzij Kluivert van Maastricht naar Barcelona: 'Ik pas bij de Barça-speelstijl'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 10:36wo 18-03-2020 om 10:36

Xavier Mbuyamba speelt in de jeugdopleiding van Barcelona, terwijl hij een jaar geleden nog in de Keuken Kampioen Divisie actief was voor MVV. De talentvolle verdediger (17) met Congolese roots droomt van een kans in het eerste elftal van de Catalanen.

In eerste instantie leek Chelsea de volgende club te worden voor de Maastrichtenaar, die elf wedstrijden in het eerste van MVV speelde. "Ze kwamen een aantal wedstrijden kijken en dan was het hopen dat ik speelde, zodat ik kon laten zien wat ik kan", zegt Mbuyamba tegen Voetbal International. "Ze kwamen in mei maar toen moesten we wachten op de uitslag van het CAS in augustus. Uiteindelijk moesten we toen nog langer wachten en ging het niet door."

Er waren nog een aantal andere grote clubs geïnteresseerd in de jonge verdediger, maar Barcelona werd de volgende bestemming. "Ik ben ook heel blij dat ik daar nu speel", zegt hij trots. "Het gaat heel erg goed op de training van Onder-19 en ik hoop snel door te kunnen groeien. Binnen een aantal jaar wil ik in het eerste spelen."

Patrick Kluivert bekeek Mbuyamba bij MVV en raakte overtuigd. "Hij haalde mij en vond dat ik goed bij de speelstijl van Barça paste. Omdat ik goed ben aan de bal, dat moet je daar natuurlijk wel hebben. Ik wil nu zo veel mogelijk meetrainen bij Barcelona B, maar doorschuiven naar dat team is nu nog niet mogelijk. Dat komt volgend jaar wel, en dan wil ik ook gaan spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws