'Voel me bevoorrecht dat Jürgen mij vertrouwt en mij vrijheid geeft bij Liverpool'

'Voel me bevoorrecht dat Jürgen mij vertrouwt en mij vrijheid geeft bij Liverpool'

18-03-2020 10:58
12

Pepijn Lijnders voelt zich bevoorrecht dat hij bij Liverpool onder Jürgen Klopp mag werken. De assistent-trainer van The Reds voelt dat er een prettige sfeer heerst op het trainingscomplex van de Champions League-winnaar.

Lijnders heeft zijn eigen taak als assistent van Klopp. "We proberen hem zo goed als mogelijk te ondersteunen", zegt de Limburger tegen de officiële kanalen van Liverpool. "Ik ben verantwoordelijk voor het proces op de training, terwijl de andere assistent de tegenstanders analyseert en ons eigen team bestudeert. Zo proberen we alle ideeën die Jürgen over het team heeft tot uitvoering te brengen."

Dat gaat op een gemoedelijke manier. "Iedereen weet dat je handelt zoals degenen om je heen dat ook doen", legt Lijnders uit. "Als jij goede mensen om je heen hebt, worden dingen voor jou zelf ook eenvoudiger. Ik voel me bevoorrecht dat Jürgen me vertrouwt en mij de vrijheid geeft om mijn ding te kunnen doen."

Behoudens een weinig succesvole periode als trainer van NEC is Lijnders al sinds 2015 betrokken in de staf van Klopp. Eerder werkte de veldtrainer uit Broekhuizen ook al bij FC Porto en PSV.