'Het is niet voor niets dat ook de bondscoach Veltman iedere keer selecteert'

'Het is niet voor niets dat ook de bondscoach Veltman iedere keer selecteert'

18-03-2020 11:16
66

Diederik Boer vindt de kritiek op Joël Veltman onterecht. Boer was een aantal jaar reservekeeper bij Ajax en rekent de verdediger van de Amsterdammers tot één van de beste elf spelers met wie hij ooit samenspeelde.

Gedurende drie seizoenen was Boer bij Ajax stand-in van de eerste doelman. In die hoedanigheid speelde hij samen met Joël Veltman, die Boer zou opstellen in een elftal met de beste spelers met wie hij ooit speelde. "Hij is iemand die veel kritiek krijgt als speler, maar toch stelt elke trainer hem op", zegt Boer op de clubwebsite van PEC Zwolle.

De gewezen doelman legt uit waarom Veltman volgens hem onderschat wordt. "Het is een prettig persoon in de omgang en hij heeft de juiste mentaliteit", laat Boer optekenen. "Joël bezit opbouwende kwaliteiten en heeft veel spelinzicht. Niet voor niets dat ook de bondscoach hem selecteert."

In het elftal van Boer is er naast Veltman ook plaats voor André Onana, Bram van Polen, Niklas Moisander, Nick Viergever, Kamohelo Mokotjo, Arne Slot, Ryan Thomas, Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Guyon Fernandez.