ADO hoopt spoedig op positief nieuws uit China: 'We zien kansen en mogelijkheden'

ADO hoopt spoedig op positief nieuws uit China: 'We zien kansen en mogelijkheden'

18-03-2020 11:30
36

ADO lijkt binnen afzienbare tijd meer steun uit China te kunnen verwachten. United Vansen, het bedrijf dat de meerderheid van de Haagse aandelen bezit, is van plan om ook een Chinese club te kopen.

Als United Vansen ook Tianjin Tianhai, een middenmoter in China die al vier jaar in de Super League speelt, overneemt kan men bij ADO voordelen op financieel en sportief gebied verwachten. Dat schrijft Voetbal International. Beide clubs zouden kennis op het gebied van opleiding en scouting uitwisselen. Daarnaast is het ook eenvoudiger om Chinese spelers naar Den Haag te brengen.

Wedden

Meer odds

Tegenover VI reageert Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO, positief. "We zijn op de hoogte dat onze grootaandeelhouder van plan is deze acquisitie te doen en zien kansen en mogelijkheden zodra de aandelentransactie een feit is", zegt hij. "Pas dan gaan we in gesprek over de vraag op welke manier we met gebundelde krachten toegevoegde waarde voor beide clubs kunnen creëren."

In het verleden stonden spelers als Axel Witsel, Alexandre Pato en Luis Fabiano onder contract bij Tianjin Tianhai. Fabio Cannavaro, Vanderlei Luxemburgo en Paulo Sousa waren trainer bij de club.