Geplaagd Roda hard getroffen door coronacrisis: 'Eerst volgend seizoen halen'

Geplaagd Roda hard getroffen door coronacrisis: 'Eerst volgend seizoen halen'

18-03-2020 12:14
55

De uitbraak van het coronavirus is voor alle clubs een drama, maar voor Roda JC kon dat niet op een slechter moment komen. De club uit Kerkrade kampt al langer met financiële problemen en was net bezig met herstructureren.

Volgens interim-directeur Karel Bouckaert zijn er opnieuw grote zorgen over het voortbestaan van de Koempelclub. "Het is alle hens aan dek nu", zegt de beleidsbepaler van Roda tegen Voetbal International. "We gaan hier met zijn allen gierend door de bocht. Of niet. Alle scenario's zijn op dit moment te bedenken."

Met het aanstellen van Jeffrey van As als technisch directeur ging het in Kerkrade weer over voetbal en de langere termijn, maar dat kan nu weer even in de ijskast. "We hebben onze plannen voor het volgende seizoen, voor de lange termijn, en die zijn goed. Maar je moet wel eerst zover zien te komen. De hamvraag is nu of de korte termijn Roda niet in de weg staat om de lange termijn in te kunnen vullen."

Roda hoopt dat alle crediteuren geduld kunnen opbrengen, maar weet dat dat niet eenvoudig wordt. "Iederéén zit nu in onzekerheid: ook de partijen die in beeld zijn om ons in beter vaarwater te krijgen, zitten nu zelf van de ene op de andere dag in de zorgen. Het coronavirus heeft een dusdanige impact op hun bedrijven, dat ze even helemaal geen tijd hebben om zich druk te maken over wat er op korte termijn met Roda moet gebeuren."