Telstar houdt vinger aan de pols: 'Aan de telefoon, neem geen genoegen met appje'

Telstar houdt vinger aan de pols: 'Aan de telefoon, neem geen genoegen met appje'

18-03-2020 12:51
9

Andries Jonker, trainer van Telstar, neemt het zekere voor het onzekere en wil dagelijks contact met zijn spelers. Op die manier kan de oefenmeester de gezondheid van zijn spelers monitoren. Zaterdag trainden de Witte Leeuwen voor het laatst.

Tot nu toe zijn er geen coronagevallen bekend bij Telstar en dat wil Jonker graag zo houden. "Ik wil mijn spelers persoonlijk aan de telefoon hebben en neem geen genoegen met een appje", zegt de trainer tegenover NH Sport.

Zijn assistenten staan weer in contact met een ander deel van de spelersgroep, die het moeilijk vindt om aan de situatie te wennen. "Ze hebben nu twee dagen moeten lopen zonder bal en dat zijn ze niet gewend", vertelt Jonker. "Vanavond hebben we weer contact en gaan we het programma wat aanpassen."

Ook bij Telstar wil men dat de spelers fit blijven en dus worden er hartslagmeters thuis bezorgd. "Bij Ajax kregen de spelers vandaag hun trainingsfiets thuisbezorgd, maar bij Telstar hebben we niet zoveel hometrainers. Dus wij moeten het met andere middelen doen."