Arnesen kaapte toptransfer: 'Níét naar Ajax, dat vonden wij wel leuk'

Arnesen kaapte toptransfer: 'Níét naar Ajax, dat vonden wij wel leuk'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 13:45wo 18-03-2020 om 13:45

Feyenoord heeft met Frank Arnesen een ervaren technisch directeur in huis gehaald. Gevraagd naar de momenten waarop hij de meeste voldoening voelde tijdens zijn ruim 25-jarige carrière, denkt de Deen aan twee aankopen: Ronaldo en Arjen Robben.

Arnesen zat Ronaldo in de jaren '90 namens PSV achter Ronaldo aan, terwijl ook Ajax op de loer lag. De Amsterdammers dachten de Braziliaan binnen te hebben, maar drie dagen voor de presentatie bij Ajax, kreeg Arnesen midden in de nacht bericht dat Ronaldo's club Cruzeiro akkoord was gegaan met het bod van PSV.

"Toen was het feest natuurlijk", lacht Arnesen bijna dertig jaar na dato tegenover Feyenoord Magazine. "Drie dagen later kwam Ronaldo naar Nederland, maar níét naar Ajax. Dat vonden wij wel leuk."

Jaren later trok Arnesen naar Bedum om namens PSV met de toen zeventienjarige Robben en zijn familie te praten. In het geheim, was de bedoeling. "Maar ik stond bij het tankstation nog geen halve minuut buiten, of ik hoorde al iemand roepen dat we toch zeker niet kwamen om Robben weg te halen bij FC Groningen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws