Klap voor clubs in Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie: 'Niet hard te maken'

Klap voor clubs in Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie: 'Niet hard te maken'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 14:49wo 18-03-2020 om 14:49

Slecht nieuws voor het betaald voetbal: mogelijk kunnen profclubs toch geen beroep doen op de regeling voor werktijdverkorting. Dat meldt De Telegraaf.

De ene na de andere club uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie diende afgelopen week - op advies van werkgeversorganisatie FBO - een aanvraag in voor de compensatieregeling, omdat het grootste deel van het personeel thuis zit vanwege het coronavirus. In het dinsdag door het kabinet gepresenteerde steunpakket is echter een nieuwe voorwaarde toegevoegd, waardoor de meeste clubs niet in aanmerking komen voor de regeling.

"In de nieuwe regeling dient er sprake te zijn van een omzetverlies van twintig procent en dat is voor de bvo's op dit moment niet hard te maken", aldus FBO-directeur Serge Rossmeisl tegen De Telegraaf. "Of dat het geval gaat zijn, is volkomen afhankelijk van hoe lang het voetbal stil gaat liggen en of de competities nog wel hervat en afgemaakt worden. Op dit moment is dat niet te zeggen en daarom kunnen bvo’s nu waarschijnlijk geen beroep doen op de regeling."

Werktijdverkorting houdt in dat bedrijven worden gecompenseerd als zij tijdelijk minder of geen werk hebben voor hun personeel, terwijl de werknemers wel gewoon doorbetaald moeten worden. De compensatie wordt betaald vanuit de ww-regeling.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws