Ibrahimovic opent crowdfundingsactie: 'Dan komt Zlatan naar het virus'

Ibrahimovic opent crowdfundingsactie: 'Dan komt Zlatan naar het virus'

18-03-2020 15:58 Laatste update: 16:29
102

Zlatan Ibrahimovic heeft een crowdfundingsactie opgezet om geld in te zamelen voor Humanitas, een ziekenhuisketen in Italië die veel coronapatiënten probeert te helpen. Het doel: één miljoen euro ophalen.

Ibrahimovic speelt in Italië bij AC Milan en zit dus middenin de brandhaard van het coronavirus. "Italië heeft mij zoveel gegeven en in deze dramatische tijden wil ik iets teruggeven", richt de Zweedse spits (38) zich op Twitter en Instagram tot zijn volgers.

"Daarom heb ik samen met mensen om mij heen een fonds opgezet. Zo kunnen we concrete hulp bieden in plaats van slechts een video plaatsen. Ik reken op de vrijgevigheid van mijn collega's, andere sporters en iedereen die een kleine of grote donatie wil doen om het virus eruit te schoppen. Want onthoud; als het virus niet naar Zlatan komt, dan komt Zlatan naar het virus."

Ibrahimovic wil minimaal één miljoen euro ophalen. Na een paar uur stond de teller al op ruim 120.000 euro, waarvan 100.000 euro van hemzelf. In Italië zijn inmiddels meer dan 2.500 Italianen overleden aan het coronavirus. In Nederland gaat het om 58 mensen.